Prasátko – jak lovit

Prasátko

V podhorských úsecích vodních toků povodí Dunaje, Visla, Cisy atd.. patří k převládajícímu druhu, a jeho podíl na tvorbě rybího násadce se rovná podílu jelce. Je to tekoucí voda, kterou lze v zásadě definovat jako oblast jejího výskytu. Optimálním prostředím pro prasata jsou proto horské potoky, ve kterých se velmi rychle mění velmi rychlé úseky s pomalejším hlubokým klidem. Spodní část těchto částí může být vhodně tvrdá, vážně, kyslíková bilance je zde také dobrá. Prase se také cítí dobře v nížinných úsecích řek; zůstává v jasných večírcích – zda, že někdy musí hledat jídlo v mušlích. Na podzim je to s klidnější vodou pohodlnější, a z rychlých sekcí se cvočky přesouvají mimo hlavní proud, do slepých uliček nebo hlubších zátok. Má ráda všechny druhy přehradních nádrží, kde žije – soudě podle jejího vynikajícího stavu – ve skutečné prosperitě. To je pravděpodobně místo, kde je třeba hledat odpověď na otázku, proč nevyužije možnosti návratu do streamů, do svých původních pozic. Navštěvuje je jen příležitostně – během tření; pak se rychle vrátí do luxusnějších podmínek. Po nějaké době její potěr také přišel do nádrží.

Výhodou příušnic je to, že nepotřebuje úkryty, s jeho hromadným výskytem lze tedy počítat i v monotónním (např.. regulované) vodní toky, pokud jsou dostatečně hluboké. Jeho rozmanité preference potravin lze považovat za ještě větší výhodu, pokrývající obě zvířata, stejně jako rostlinné složky. Seskupení prasat do mnoha stád je možné díky tomu v relativně omezeném životním prostoru, že potřebuje sdílet pouze část potravy s jinými druhy – larvy vodního hmyzu, zatímco rostlinné složky zůstávají výhradně pro ni. Specifický tvar tvrdého čenichu umožňuje jeho seškrábání ze skal zelených rostlin, které jsou v jejím zažívacím traktu správně využity. Mladé vzorky jsou náročnější, pokud jde o podíl živočišných složek ve stravě. U dospělých mohou rostliny tvořit podstatnou součást potravy.

Když je to možné, tření probíhá v mělčích, wartkich, štěrkové úseky hlavního vodního toku. Z nádrží obvykle migruje a rozmnožuje se do štěrkových přítoků. U vodních toků s intenzivnějšími sedimenty na dně je jeho přirozená reprodukce nejistá. Končí se v teplejších podmínkách na konci dubna, obvykle později.

Z hlediska intenzity růstu se neliší od ostatních srovnatelných cyprinidů, průměrná velikost jednotlivců 8-10 let. Vzorky o hmotnosti přibližně 2 kg. Za optimálních přírodních podmínek mohou v nerušených vodních tocích dosáhnout jejichtyomy prasat ještě více než 1000 kg / ha.

Pozice příušnic lze s jistotou vybrat s přihlédnutím k výše uvedeným informacím. V mělkých, průhledných vodách prasata představují svá lesklá břicha, když seškrábnou lišejníky ze skal, nastavte je úhlopříčně. Prasata z celé oblasti se shromažďují u prodejen na jatkách, komunální kanalizaci a na těchto místech, kde se do vody dostávají jedlé látky.

Zrušení článku

8/8 - (1 hlasování)